日本語

保育園から
大人のクラス

日本文化

Weekly activities and special events

Community

Parents, teachers, and students together

See us in action!

Visit us!

Mikan

オレンジコースト学園について

クラスは土曜日の朝、8:45-12:30までハンティントンビーチにて

クラスのレベルは日本語が初心者の子どもから家で日本語を主に話す子どもまで

みかんクラブはプレスクールの子どもたちのクラスで9:00-12:30まで

日本語を学ぶ大人のクラス

花道など日本文化を学ぶクラス

Field day tug of war

OCGの特徴

OCGでは対話式、文脈ベースの教授法、学び方をする革新的なカリキュラムを実践しています。日本語の基礎を身につけることに加え、心地よく養育的な環境のコミュニティーを育成する中で生徒が日本文化に浸れることを目標としています。OCGの目標は生徒が日本語を学ぶことを楽しみ、日本語を継続して、願わくば生涯をかけて学びたいと言う気持ちを育むことです。

FOUNDED 1976

OCGはオレンジカウンティーにおいて伝統のある大規模の日本語学校の一つです。

LOCATION: HUNTINGTON BEACH

Conveniently located for families in Orange County and surrounding areas.

STUDENTS: 190

Vibrant community of students with a 14:1 student/teacher ratio

TOTAL LANGUAGE ENVIRONMENT

Providing a rich learning environment in which students are exposed to all facets of Japanese language.

HIGH SCHOOL CREDIT

多数の高校生はOCGのクラスで現地校の外国語クレジットを習得することができます。

INDEPENDENT SINCE 2010

Teachers, parents, and trustees share governance in creating a curriculum and school environment that encourages the study of Japanese.